SİYASET

THP Gençlik Kolları: Vmro-Dpmne’li Gençlerin Tehditkar Söylemleri Kabul Edilemez

Türk Hareket Partisi Gençlik Kolları, Vmro-Dpmne gençlik teşkilatlarının son dönemde artan ırkçı ve tehtidkar söylemlerine karşı basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

’’Vmro-Dpmne Butel gençlik teşkilatının yayınladığı toplantı afişinde ” bazı yerde iyilikle, bazı yerde bıçakla” sloganının yer alması, Köseto (Eski Makedon Devrimci Örgüt Suikastçisi) resminin bu afişte kullanılması akla zarar ve endişe verici bir harekettir. Nefret ve şiddetten başka hiçbir getirisi olmayan bu tutumu şiddetle kınamaktayız. Bu gibi bir hareketin pozitif siyaset üretmesi gereken ve yarınlarda önemli kararlar verecek olan gençler tarafından yapılması bizleri ayrıyetten üzmüştür.

2017 yılında yolsuzluklara bulaşmış siyasilerin gizli oyunlarına alet olup nefret, önyargı ve şiddet dolu genç beyinlerin olması utanç ve kaygı vericidir. Bütün gençleri bu ve benzeri davranışlardan uzak durmaya ve en kısa sürede kendi partilerinin değişim, demokratikleşme ve yolsuzluklardan kurtulma sürecine katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Ancak bu şekilde vatanseverliklerini göstereceklerdir.

Bizler Türk etnik topluluğunun bireyleri olarak bütün alanlarda pozitif değerleri getirmenin uğraşında olmayı sürdüreceğiz. Gelecekte bu ve benzeri çirkin olayların gençler arasında olmayacağını umuyoruz.’’