SİYASET

Hükümet Nimits’in Tekliflerini Değerlendiriyor

Birleşmiş Milletler (BM) özel temsilcisi ve arabulucu Metyu Nimits’in geçtiğimiz hafta Makedonya ve Yunanistan hükümetlerinin varolan isim sorununun çözümü konusundaki görevlileri ile yaptığı görüşmenin ardından gözler iki ülke hükümetlerine çevrilmiş durumda. New York şehrinde gerçekletirilen görüşmenin olumlu havada geçtiği bildirilmiş ve arabulucu Nimits çözüm konusunda umutlu olduğu açıklamıştı.

Konu ile ilgili Makedonya Hükümeti tarafından bugün yapılan açıklamada:” Makedonya Cuhmuriyeti Hükümeti, arabulucu Metyu Nimits’in sunduğu taslak önerileri konusunda analiz ve çalışma yürütmektedir. Önümüzdeki dönemde ülkemizdeki ilgili siyasi taraflar ile görüşmeler gerçekleştirilecek ve çözüm konusunda ortak strateji ve tutum sağlanması doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır”denildi.

Yunan basınında BM arabulucusu Nimits’in önümüzdeki on gün içerisinde Üsküp ve Atina’ya ziyaretler gerçekleştirileceği duyuruldu. İsim sorunu ayrıca önümüzdeki günlerde İsviçre’nin Davos kentide düzenlenecek olan Dünya Ekonomi Forumu kapsamında, ikili görüşme gerçekleştirecek olan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev tarafından masaya yatırılacak.