GÜNCEL

Atatürk’ün Mezuniyetinin 118. Yıldönümü Manastır’da Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askeri İdadisinden mezuniyetinin 118. yıldönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Törene  Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Zeynep Gündüz, Makedonya Cumhuriyeti Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Muhamed Racay, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı Temsilcisi Tuğgeneral Süleyman Ertizman ve Makedonya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Zoran Yolevski katıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Zeynep Gündüz, yaptığı konuşmada böylesine nadide bir okulun Manastır’da kurulmuş olmasının tesadüf olmadığını ifade etti.

Konuşmasının devamında Türkiye Makedonya ilişkilerine de değinen Gündüz, “Ortak tarihi bir mirası paylaşan Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti dostluk ve kardeşlik bağıyla birbirine kenetlenmiştir. Balkanlarda barış, istikrar ve ortak yaşama kültürünün bir örneği olarak gördüğümüz Makedonya’nın her alanda ilerlemesi, daha müreffeh olması en büyük arzumuzdur.” dedi.