GÜNCEL

TDP Genel Sekreteri Ahmedi’den Türkiye’ye Sitem

Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Sekreteri Erdal Ahmedi, Türkiye’ye sitem etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un mütevelli heyet başkanlığını yaptığı Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin akademik yılının açılışında seçilmiş ve atanmış Türk temsilcilerinin davet edilmemesi, aynı zamanda Prespa Diyalog Forumu’na katılan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ohri ziyaretinde Türk toplumu temsilcileriyle buluşma adı altında düzenlenen organizasyona, halk tarafından seçilmiş Milletvekillerin bile davet edilmediğine işaret ederek sitemini gizlemedi.

Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Sekreteri Erdal Ahmedi’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı olduğu gibi paylaşıyoruz.

TÜRKİYE’de YABANCI, MAKEDONYA’da HİÇ!

Yıl 2005!

O zamanki ismiyle TCS Sınavına girmiş ve burslu olarak Uludağ Üniversitesi – İİBF Fakültesi Maliye bölümünü kazanmıştım.
Kaydımı yapmak üzere Bursa’ya gitmiştim. Üniversitede kayıt evraklarını tamamlamış, ikamet tezkeresi için de Bursa Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurmuştum. Emniyet genel müdürlüğündeki görevli memur evrakları incelerken burslu olduğumu teyit eden belgeyi gördüğünde yüzünü kaldırıp şöyle bir ifade kullanmıştı: “ siz Allahın yabancıları gelip bu ülkede bedavaya okuyup, barınacaksınız, ben ise çoluk çocuğuma okul ve yurt parası ödeyeceğim, ne güzel dünya ………”demişti.
Birincisi;
– Türk olmama rağmen birilerinin gözünde hala yabancıydık. Büyük bir kitle Makedonya’daki Türk varlığından habersizdi.
İkincisi;
– Türk ve akraba topluluklarına yönelik uygulanan TCS sınavını başarı ile geçip üniversite eğitimi görmeye hak kazanmış olmamı birileri gasp olarak nitelendirmişti.

Tarih 17 Ekim 2022.
Uluslararası Balkan Üniversitesinin yeni akademik yılı açılış töreni.
Aradan geçmiş 17 yıl.
Geçen onca yıla rağmen birileri Makedonya’daki Türk varlığından yine habersiz, birileri de görmezden gelme telaşında…

Türk menşeli üniversitenin açılış töreninde Makedonya Türk’lerini gün itibariyle en yüksek makamlarda (Parti Genel Başkanı, Milletvekili, Bakan veya Bakan Yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Bürokrat vs) temsil edenlerden hiçkimse yok.

Şu parti veya bu parti demeden, efendim şu bürokrat veya bu bürokrat ayırımı yapmadan, Türk kökenli hiçbir üst düzey görevlinin olmadığı bu tablonun mimari kim acaba?

Bundan birkaç ay önce Struga’da Türk toplumu temsilcileriyle buluşma adı altında düzenlenen organizasyona, halk tarafından seçilmiş Milletvekillerin bile davet edilmediğine şahitlik etti bu gözler.

Milli iradenin ayaklar altına alındığına tanıklık ettiği gibi…

Yazık!
Hemde çok yazık…

Laf uçar, yazı kalır.
Bu da burada dursun.
Her ne kadar da görmezden gelmeye çalışsanız da şunu unutmayınız ki:
Sizler yolcu, bizler ise hancıyız…