GÜNCEL

Yörük Festivali’nin Üçüncüsü Radanya’da Düzenlendi

Ağlar Dağlar Derneği organizasyonunda bu yıl 3. kez Uluslararası Yörük Festivali Karbintsi belediyesine bağlı Radanya’da düzenlendi.

Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilen etkinlikte Yörüklerin örf, adet ve kıyafetler tanıtılırken, değişik etnik toplulukların halk dansları kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla etkinliğe katıldı. Spor müsabakalarının da yapıldığı festivalde, Türkiye’nin tanınmış ses sanatçısı Çiğdem Taştan’ın konseri ile son buldu.

3. Uluslararası Yörük Festivali’ne Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim, Siyasal Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Vekili Cabir Doko, Kamu ve İletişim Bakanlığı Müsteşarı Dr. Elvin Hasan, Üsküp Şehir Belediye Meclis üyesi Aysel Seyfullah ile değişik kurumlarda görevlerde bulunan temsilciler katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Siyasal Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Vekili Cabir Doko bu tür etkinlikler asırlardır yaşatılan geleneksel değerlerimizin tanıtılması ve yeni nesillere aktarılması açısından son derece önemli bir misyon üstlenmektedir. Ülkemizin çok kültürlü mozağini yansıtan bu tür etkinlik ve faaliyetlere Hükümet olarak destek vermeye devam edeceğiz ifadelerinde bulundu.