TÜRK DÜNYASI

Türk dünyası İspir Panayırında buluşacak

Erzurum’un İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun hedeflerini ve projelerini Avrasyabulteni.com genel yayın yönetmeni Ülker Piriyeva’ya anlattı.

EN BÜYÜK MESELEMİZ TÜRK DÜNYASI

Biz meselesi olan insanlarız. Üzerinde yaşadığımız vatan meselesi ve makro düzeyde ise tüm Avrasya ve turan coğrafyasının meselesi. Netice itibariyle biz medeniyet savaşı veriyoruz. Türk bir medeniyet kimliğidir, bir ırktan mensubiyetten ziyade. Günümüzde medeniyet savaşı var. Buradan yola çıktığımızda, yaşadığımız coğrafya vatan olsa da, en büyük meselemiz medeniyet kimliğimiz ve Türk dünyasıdır.

3 – 4 BİN YILLIK TÜRK İZLERİ

Bulunduğumuz nokta Erzurum’da Anadolu yaylasında büyük bir platodur. Bu plato dört farklı noktaya medeniyet suyu vermiş, kol vermiştir. Aras boyu, Fırat boyu, Çoruh boyu birde Karasu boyu. İşte bu dört koldan bir tanesi ve en kadim olanı Çoruh boyudur. Çoruh boyunda üç – dört bin yıllık Türk medeniyeti izlerine rastlarsınız. İşte Sakalar, İskitler, yükseklere çıktığınız da Kıpçaklar, ondan sonraki süreçte Selçuklu ve Osmanlı, Akkoyunlar ve günümüzde cumhuriyet dönemi. Dolayısıyla bulunduğumuz nokta kökleriyle büyük bir Türk dünyası hassasiyeti ve mirasını barındırmaktadır.