TÜRK DÜNYASI

Devlet Bakanı Elvin Hasan “TÜRKSOY-Balkanlar” Kitap Tanıtımında Konuştu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından hazırlanan “TÜRKSOY-Balkanlar” kitabının çevrim içi tanıtım toplantısı düzenlendi.

TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı’nın yaptığı toplantıya Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan katıldı. Etkinliğe ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun yanısıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültür İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Deniz Çakar, Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Arnavutluk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo, Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Romanya’nın Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Marian Postelnicu katıldı.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, TÜRKSOY’un binlerce yıllık ortak Türk tarihinin birikimi olan kültürün yaşatılması ve dünyanın farklı bölgelerinde muhafaza edilmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Hasan, “Türk Dünyası coğrafyasında farklı kültürel etkinlikleriyle bizleri bir araya getiren TÜRKSOY, kültür alanında Türk Dünyası’nın çatı kuruluşu görevini üstlenmiştir. Balkan ülkelerinde yaptığı etkinliklerle bizleri bu topraklarda yaşayan diğer halklara tanıtmış, aynı zamanda diğer ülkelerde Balkan Türklüğünün varlığına ve kültürüne elçilik etmiştir” şeklinde konuştu.