GÜNCEL

Kumanova Olaylarında Makedon İstihbaratı İle İletişim Kurulmuş!?

9 Mayıs 2015 tarihinde Kumanova’da yaşanan silahlı çatışmada yakalanan 29 kişi hakkında  yargı süreci dün devam etti. Tutuklu sanıkların iddialarına göre Kosova’dan Makedonya’ya geçiş yapan grup devamlı Makedonya istihbaratı ile iletişimde oldukları ortaya çıktı. Dem Şehu ve diğer tutuklu sanıklar gibi olayın bir siyasi amaç için yapıldığını ve kendilerini bazı çevrelerin kullandıklarını ifade ederken, grupun Makedonya’da herhangi bir saldırı planının dahi olmadığını söyledi. Tutuklu sanık Şehu, Ohri Çerçeve Anlaşması’nın uygulanmasından rahatsız olduklarını ve Arnavutlara haksızlık yapıldığı için Makedonya’ya geldiklerini söyledi. Şehu ayrıca ”grup içinde bazılarının Makedonya’da Arnavut siyasileriyle iletşimde olduğu bazılarının ise Makedon gizli servisiyle iletişimde olduklarını” belirtti.

Mahkeme etrafında polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Aynı zamanda şehri o bölgesi sürekli helikopterlerle kontrol ediliyor.

9 ile 10 Mayıs tarihleri arasında, Kumanova’da polisin başlattığı operasyonda silahlı çatışma yaşanmış, silahlı gruptan 10 kişi öldürülürken, 8 polis hayatını kaybetmiş, 40’tan fazlası da yaralanmıştı.