SİYASET

Zaev: Olağanüstü Hal Bittiğinde, Seçim Takvimi Yürürlüğe Girecek

Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı bugün bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında hükümetin ekonomik kalkınma programı için vatandaşa doğrudan toplam 28. milyon avro aktarılacağını ve yerli ürünlerin ile yerli turizmin kalkındırılması için yararlı olacağını söyledi.

Olağanüstü halin bitmesiyle birlikte 5 Temmuz olarak belirlenen seçim tarihinin, ana muhalefet VMRO-DPMNE’nin talebi doğrultusunda 8 Temmuz’a da kaydırılmasına yeşil ışık yakan Zoran Zaev, en önemli olanın yasalara uygun olunması gerektiğini söyledi. 8 Temmuz için bir anlaşma sağlandığı takdirde, Cumhurbaşkanı Pendarovski’den 3 gün daha olağanüstü halin uzatılmasını talep edeceğiz, ama bugüne kadar ortak bir karar çıkmadığını ve seçimlerin olası 8 Temmuz’da yapılması için son kararın 13 Haziran’da verilmesi gerektiğini belirtti. Zaev, 8 Temmuz için bir anlaşma sağlanamadığı takdirde, 13 Haziran’da bitecek olan olağanüstü hal ile birlikte seçim takvimi işlemeye başlayacak ve seçimler 5 Temmuz’da yapılacaktir ifadesini kullandu.

Koronavirüs salgın sürecinde seçimlerin nasıl yapılacağını sorulması üzerine Zaev, her gün gelen yeni vaka sayısının üzücü olduğunu ancak bu sayının 15 Temmuz, 15 Ağustos, 15 Eylül veya 15 Ekim’de de aynı olmayacağının garantisi olmadığını vurguladı.