GÜNCEL

Türk Hareket Partisi’nden 8 Mart Mesajı

Türk Hareket Partisi bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

THP’nin mesajında şu sözlere yer verildi:

Varlıkları ile, hayatın her alanına can veren, renk katan kadınlar; ne yazık ki asırlar boyunca haksızlıklara uğramış, eziyetlere tabi tutulmuş ve hep ikinci plana atılmışlardır. Geçtiğimiz yüzyılın ortalarına kadar birçok batı ülkesinde seçim hakkı bile olmayan kadınlar hiç yılmamış, sürekli mücadele etmiş ve yeterli derecede olmasa da hürriyetlerine ulaşmışlardır.

Fakat, bugün gelinen noktada, kadınlarımızın mevcut durumundan memnun olma yanılgısına düşmemeliyiz. Zira dünyanın dört bir tarafında milyonlarca kadın hala ilkel anlayışlarla boğuşmaktadır. Bu ürkütücü tabloyu değiştirmek bizim elimizde.

Kadınların , içinde bulundukları bu eşitlik ve adalet mücadelesinde galip gelebilmeleri için, toplumun her katmanında daha aktif röl almaları gerekmektedir. Siyaset sahnesinde de daha fazla bayan görmek, kuşkusuz dünya düzenine ve barışına da olumlu yansıyacaktır. Bu pozitif etkilerin kendi toplumumuzdan başlaması en büyük temennimiz.

Türk Hareket Partisi’nin temel gayelerinden biri de Türk kadınına her platformda sahip çıkmak ve kadınımızın sorunsuz bir şekilde topluma entegre olması yönünde kayıtsız şartsız destek vermektir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun…

Ülkemiz ve tüm dünya kadınlarını en içten duygularımızla selamlıyoruz. İyi ki varsınız.

Saygılarımızla,

Türk Hareket Partisi Genel Merkezi