BALKANLAR

Edirne’de “Büyük Balkan Buluşması” Düzenlendi

Büyük Taarruz’un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması’ etkinliği Edirne’de yapıldı. Belediye tarafından düzenlenen etlinliğenCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de; Büyük Taarruz’un 100. Yılında Büyük Balkan buluşmasında konuştu. Burada kürsüye çıkmadan önce CHP lideri bir sürpriz yaşadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyük Taarruz’un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması programında; “Adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı’ndayız… Şuna; bütün Balkanlılar, yüreği Türkiye sevdası ile atanlar; dilini, dinini, vatanını kendinden aziz sayanlar olarak inanıyoruz ki, cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023’te, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in 100. yılında, o koltukta yeni bir Cumhurbaşkanı oturacak. O cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. O tarihte, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak Cumhurbaşkanının, 13. Cumhurbaşkanı’nın adı da Kemal Kılıçdaroğlu olacak” dedi.

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek kürsüye çağırdı.

Kılıçdaroğlu, Edirne’de Balkan kökenli sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Meriç Nehri kenarındaki bir tesiste düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin zor koşullar altında olduğunu ancak hayatı boyunca hiçbir zaman umutsuz olmadığını ifade etti.

Türkiye’de huzur içinde yaşamak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizler ülkemizi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz. Bir arada yaşamayı istiyoruz. Kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir. Ama ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Çanakkale Savaşı’nda yedi düvele karşı mücadele edildiğini ve Çanakkale’nin geçilmez kılındığını anımsattı.