SİYASET

Zaev: “Devleti Halka Geri Vermek İçin Yürüyoruz”

Yürüyüs sonunda Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zoran Zaev Meclis önünde bulunan vatandaşlara seslenerek şunları dedi: demokrasi, özgürlük, adalet ve devleti halka geri vereceğiz. Biz Makedonya vatandaşları sesimizi yükselttik, biz birlik kurduk, bireyler, STK’lar, Makedonlar, Arnavutlar, Türkler, Sırplar, Romanlar, Boşnaklar hep berabriz.

Üsküp, Pirlepe, Manastır, Kırçova partizan birliklerine saygımızdan binlerce vatandaş Halk Kurtuluş Savaşının başladığı günde sel gibi sokaklara indik. Bizim silahımız sesimizdir. Eşitlik, adalet ve özgürlük için direniyoruz. Makedonya Cumhuriyeti’ne söz verme zamanı gelmiştir. Yüryüşümüz devleti vatandaşlara geri vermek için, vatandaşlara çalınan paraları geri vermek için. Nikola Gruevski ve ailesinin çaldığı paraları son denara kadar geri çevireceğiz.

Bugün, onurlu maaşlar, memnun işçiler ve güçlü şirketler için yürüyoruz. Para nereden? Çaldıkları paraları son denara kadar geri çevirecekler işte oradan.

Bütçe Aralıktan sonra  ,,cennet ülkelere’’ götürelen ve vatandaşlardan çalınan paralarından dolacaktır. Marşımız çocukların sokaklarda dilenmemesi için, ailelerin aç kalmaması için, her başın üzerinde örtü için, öldüren değil tedavi eden sağlık için, yaralayan değil yardım eden devlet sistemi için yürüyoruz.

11 Ekim 1941’de kararlılık ve cesaretle geçmişte idealler, gerçekler ve adalet için bu halk ayaklandığı gibi bugün de 11 Ekim 2016’da layiklık, onurumuz ve refahımızı  savunmak için ayaklandık.

Makedonya kurtarıldı, biz de Makedonya vatandaşları ülkemizi ve kendimizi savunacağız ve kurtaracağız.

Tarih yazıyoruz, rejim yıkıyoruz, özgürlüğümüzü geri alıyoruz. Bugünkü marş bizim sesimizin marşıdır. Bize katılın, Makedonya  Cumhuriyeti ve vatandaşları kazanıyor.