SİYASET

Zaev: 24 Mart’a Kadar Yeni Hükümetin Kurulmasını Bekliyorum

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev, basın mensuplarına yaptığı son açıklamada ’’bu dönemde beklediğim tek gelişme yeni hükümetin kurulmasıdır’’ dedi.

Zaev açıklamalarında ayrıca şu ifadeleri kullandı: ‘’Makedonya’daki gelişmeler Zaev’e bağlı değildir, hatta tek başına hiçbir bireye bağlı değildir. Ben yeni hükümetin mümkün oldukça daha erken kurulmasını istiyorum, ancak hükümeti kurma görevini İvanov veriyor. Eğer hükümeti kurma görevini alırsam en kısa zamanda hükümeti kurmak için çaba sarfedeceğim. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın iyiliği için elimden geleni yapmaya çalışacağım’’dedi.

Zaev sözlerini şu ifadelerle tamamladı: ’’Makedonya Meclisinin çalışmaları bir an önce başlamalıdır. Bir an önce Meclisin Seçim Komisyonunun üyeleri konusunda uzlaşmamız gerekiyor. Buğün Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği Genel Sekreteri Oliver Spasovski 67 vekilden aldığımız imzalarla meclis oturumunun düzenlenmesi başvuruda bulundu. Bu toplantı için bir an önce tarih konulmalı ve Meclis Başkanı seçilmelidir. Şahsi olarak benim düşüncem hükümetin en kısa sürede kurulması gerektiği yönünde, önceden belirttiğim gibi hükümetin 24 Mart tarihine kadar kurulmasını bekliyorum’’.