GÜNCEL

Üsküp’teki UEFA Süper Kupa Maçının Galibi Real Madrid

Dün gece Makedonya’nın başkenti Üsküp’te oynanan UEFA Süper Kupa final maçında Şampiyonlar ligi galibi İspanyol devi Real Madrid ile UEFA Avrupa ligi galibi İngiliz devi Manchester United karşı karşıya geldiler. Makedonya tarihinin en önemli spor organizasyonu olan maç için Üsküp’e yurtdışından binlerce futbolsever akın etti.

Futbol dünyasının birçok efsanevi isminin de takip ettiği maçı İspanyol Real Madrid takımı 2-1 kazanırken, bu kupayı müzesine üst üste ikinci kez götürdü. Real Madrid’in gollerini 24. dakikada Carlos Casemiro ve 52. dakikada İsco kaydetti. İngiliz ekibinin tek golünü 62. dakikada Lukaku kaydetti.

Final maçının ardından FİFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Makedonya Futbol Federasyonu (FFM) Başkanı İlço Gyorgyioski’ye mükemmel organizasyon ve evsahipliği için özel teşekkürlerini sundukları bildirildi. Ayrıca UEFA sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda evsahipliği ve organizasyon için ”Fantastik” değerlendirmesinde bulunuldu.