TÜRK DÜNYASI

Türkmenistan, Koronavirüs Vakalarını Dünya Sağlık Örgütü’nden Gizliyor İddası

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs vakalarına resmi olarak Türkmenistan’da henüz rastlanmadığı belirtiliyor. Tüm komşularında koronavirüs vakası bulunan Türkmenistan’ın, salgından etkilenmediğine dair soru işaretleri ise gün geçtikçe artıyor.

Son olarak Türkmenistan’daki yetkililerin karantina alanlarında bulunan yüzlerce insanı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ülkeyi ziyareti öncesi, tahliye ettiği iddia edildi.

KARANTİNA MERKEZİNDEKİ İNSANLAR ÇEŞİTLİ BÖLGELERE DAĞITILDI

Türkmenistan’ın vakaları, DSÖ’den gizleme çabasında olduğu yönünde iddialar basında yer almaya başladı. 400’den fazla insanın ülkenin ikinci büyük kenti olan Türkmenabat şehri yakınlarında karantina ve gözlem altında olduğu biliniyordu. Ancak DSÖ ziyareti öncesinde bu insanların küçük bölgesel hastanelere ve psikiyatri kliniklerine dağıtıldığı öğrenildi.

Bu gelişme sonrasında şeffaflığı oldukça tartışmalı olan ülkenin, koronavirüs vakasına sahip olmadığı şeklindeki resmi tutumu iyice sorgulanmaya başladı. Ülkedeki doktorların ve tüm halkın koronavirüs hakkında konuşması yasaklandı. Yüz maskelerinin de ülkede yasaklandığı biliniyor.