SİYASET

T.C. Üsküp Büyükelçisi Kara Zaev İle Görüştü

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) tarafından yapılan basın açıklamasında parti genel başkanı Zoran Zaev’in Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede Zaev’in büyükelçi Kara’yı son siyasi gelişmeler ve hükümetin kurulma süreci konusunda bilgilendirdiği belirtiliyor. Zaev’in görüşmede ’’Son seçimlerde bütün etnik topluluklardan 620 bin vatandaşın değişimden yana oy kullandığı.En kısa sürede hükümeti kurma yetkisini almayı ve hükümeti kurmayı düşünüyoruz’’ dediği bildirildi.

Zaev’in ayrıca ’’Seçim programımız olan ‘’Makedonya’da Yaşam Planı’’ en temel unsurlarından biri Makedonya’nın tek bir ortak toplum olmasıydı. Bizim parti olarak tutumumuz Makedonya’nın sadece eşit hak ve fırsatlar tanınmış bir toplum olarak refaha ulaşacağıdır. Bu konseptin arkasında durmaktan gurur duyuyoruz, bütün konular için anayasal çözümler etrafında açıkça görüşmekteyiz, en kısa sürede hükümetin kurulacağını ve bu hükümetin vatandaşların sorunlarına çözüm bulmayı amaç edineceğini’’ söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Kara önceki gün Vmro-Dpmne lideri Nikola Gruevski ile görüşmüştü.