GÜNCEL

Spasovski: “Üst Düzey Yolsuzluk En Önemli Sorunumuzdur”

İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Hükümet eski Genel Sekreteri Muhamed Zekiri’nin bir ihale prosedüründe suistimalden dolayı  tutuklanmasıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanlığının, Savcılığın talimatları doğrultusunda soruşturma kimin için olursa olsun, hemen harekete geçtiğini söyledi.

Spasovski açıklamalarının devamında: “Bu soruşturma, Organize Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Başsavcılığı tarafından ele alındı. Kanıtların elde edilmesi uzun zaman aldı, tabii ki Savcı’nın yeterli delil ve argümanları oluştuğunda harekete geçilmiş ve gözaltı kararları verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki yolsuzluk konusuna değinen Spasovski, üst düzey yolsuzluğun ülkedeki en büyük sorun olduğunu vurgularken, bunun yolsuzluğun sadece bir parçası olduğunu belirtti. Spasovski ayrıca “Kamu görevinde bulunup vatandaşlara hizmet etmesi gereken kişilerin yolsuzluklara karışması veya bu tür eylemler yapmalarından şüphelenilmesi her toplum için yıkıcıdır” dedi.

Spasovski’ye göre, yolsuzluğun ve suçun önlenmesine yönelik çabalar başta Cumhuriyet Savcılığı, İçişleri Bakanlığı, Mali Polis gibi ilgili kurumlar tarafından en üst düzeye çıkarılmış durumdadır.