SİYASET

Spasovski: 3000 Üyemizin Meclise Gelmesini Önledik

Makedonya Meclisinde yaşanan şiddet olayları konusunda Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Sekreteri Oliver Spasovski yaptığı son açıklamada o akşam için son derece kritik bir bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

Eski İçişleri Bakanı Spasovski açıklamasında: ”Protestocuları devlet kurumunun içine girmesine polisin izin vermesinden daha büyük bir olay yoktur. Demokrasi mabedine darbe. SDSM üyelerinin bize Meclis içerisinde olanları görmelerinden sonra toplanmaları normaldır. O anlarda parti Genel Merkezimizin önünde 2-3 bin destekçimiz varmış. Diğer ortak olduğumuz partilerin destekçilerinin de olması normaldir” dedi.

Spasovsi devaminda: ”Destekçilerimiz bizi korumaya gelme için baskı yapıyordular. Hayatımızı kurtarmanın derdinde olduğumuz o anlarda, bize olanların Makedonya vatandaşlarına olmasına izin veremezdik. Sorumlu davranmak zorundaydık ve destekçilerimize Meclis’e gelmemeleri konusunda ciddi uyarılarımız oldu ve olayların çok farklı boyutlara gitmesini önledik” ifadelerini kullandı.