SİYASET

Makedonya Erken Seçime Hazırlanıyor

Makedonya’nın Anayasa değişikliği sonrasında Vmro-Dpmne Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte erken genel seçim yapılmasını talep etti. Ana muhalefetin talebine cevap veren Başbakan Zoran Zaev, erken genel seçim partisi için uygun olduğunu ancak ülkenin ekonomik kalkınma ve reform sürecinin erteleneceğini dile getirirken, erken seçim talebinin ana muhalefet geldiğinden dolayı talebi parti organlarında görüşeceklerini belirtti.

Dün parti başkan vekili Radmila Şekerinska ise haftasonuna kadar Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte erken genel seçimin yapılıp, yapılmayacağı belli olacağını iddia etti.

Demokratik Bütünleşme Birliği’nden Buyar Osmani ise erken genel seçimin kendi partileri açısından pozitif bir gelişme olacağını, 2016 seçim sonuçlarından çok daha iyi bir sonuç çıkartacaklarını ifade ederken, burada parti çıkarlarını bir kenara brakıp AB ile müzakerelerin başlatılması, reform sürecenin ertelenmemesi gerektiğini ifade ederken, erken bir genel seçim ülkenin kalkınmasına engel olacağını belirtti.