GENELKÜLTÜR & SANAT

Kırım Tatar Milli Deseni Örnek, UNESCO Listesine Dahil Edildi

Kırım Tatarlarının milli deseni “Örnek”, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine dahil edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yayımladığı mesajda, Kırım Tatar halkını ve tüm Ukrayna’yı bu önemli zaferden dolayı kutladı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Hükümetlerarası Komitesi 16. Oturumu’nda, Kırım Tatarlarının milli deseni Örnek’in UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne dahil etme kararı alındı. Örnek’in UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne dahil edilmesini sosyal medya üzerinden duyuran Alem Sivil Örgütü Başkanı Esma Acıyeva, Örnek’in modern Kırım Tatar kültürünün önemli bir bileşeni olduğunu belirtti.

“KIRIM TATAR HALKINI BU ÖNEMLİ ZAFERDEN DOLAYI KUTLUYORUM”

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “Kırım Tatar halkını ve tüm Ukrayna’yı bu önemli zaferden dolayı kutluyorum. UNESCO, Kırım Tatarlarının milli deseni Örnek’i İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine dahil etti. Bu Kırımlıların özgünlüğünün ve Ukrayna kültür mozaiğinin güzelliğinin takdir edilmesidir.” ifadelerini kullandı.