GENELSİYASET

‘’Kadına Şiddete Hayır’’ Deklarasyonu 19 Siyasi Parti Tarafından İmzalandı

Seçim kampanyası sürmesine rağmen 19 siyasi parti kadına ve aile içi şiddete karşı deklarasyno imzaladılar. İmzalanan deklarasyon ile İstanbul Konvansyonu ile belirlenen kadın ve aile içi şiddetin önlenmesi konusundaki maddelerin kabulu anlamına geliyor. Bölgedeki ülkelerden İstanbul Konvansyonu’nu imzalamayan tek ülkenin Makedonya olması 19 partinin imzaladığı deklarasyona ayrı bir anlam katıyor.

Ülkedeki büyük siyasi partilerden bir tek Vmro-Dpmne deklarasyona imza atmazken, partiden konu ile ilgili gerekçe veya açıklama yapılmasından uzak duruluyor.

Deklarasyonun imzalanmasına vesile olan ‘’Şiddet Karşıtı Ulusal Ağ’’ kuruluşu yetkililerinin yaptıkları açıkmalada, siyasi partilerin konu ile ilgili duyarsız davrandıkları, devletin ise tamamiyle ilgisiz olduğundan söz ettiler. Bu ortamda böyle bir deklarasyonun imzalanmasının önemli ve umut verici bir konu olduğu organizatörlerden yapılan açıklamalarda yer aldı.

Ülkemizdeki Türk siyasi partilerden anlaşmaya bir tek Türk Hareket Partisi’nin imza atması, Türk toplumunda kadının yerinin daha derin ve geniş bir analizden geçirilmeye ihtiyaç olduğunu göstermektedir.