SİYASET

Caferi: Normalleşme Bir Gecede Olmayacak

Makedonya Meclisinin yeni Başkanı Talat Caferi, MOST sivil toplum kuruluşunun düzenlediği ”Vatandaşların sorumlu ve şeffav Meclis’e katılımları” konulu konferansına katıldı. Konferansta konuşma yapan Caferi dikkat çeken sözler sarfetti.

Caferi konferanstaki konuşmasında: ”Toplumsal durumun normalleşmesi, bunu kapsayan parlamenter demokrasi prensiplerinin saygılanması, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve özgürlüklerinin saygılanması, bireysel ve kitlesel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü bir gecede olacak işler değildir. Bu uzun süre sürecek bir süreçtir. Meclis çoğunluğu şeffaf şekilde, ülkenin hedefi olan Avro-Atlantik entegrasyon süreçlerinin ortak hareket ile başarılabileceğini gösteriyor” dedi.

Konuşmasının devamında Caferi: ”Geçtiğimiz dönemde iktidar, muhalefeti siyasi rakip gibi görüyor hatta onu siyasi olarak yok etmeye çalışıyordu. Muhalefet dekor amacı taşımamalı, bütün süreçlerde aktif rol almalı. Ve muhalefet, Meclis çoğunluğunun hükümet proğramını uygulamak ve gerçekleştirmekle yükümlü olduğunun bilincinde olmalı” dedi.