SİYASET

Amerikan ‘’Data Clear’’ kuruluşu: Makedonya’daki Seçmen Listesi Hala Temiz Değil

Dünyanın birçok ülkesinde seçmen listeleri ve seçmen kütüğü’nün yenilenmesi konusunda çalışan ve bu alanda en etkili kuruluşların başında gelen ABD merkezli Data Clear kuruluşunun sahibi ve yöneticisi olan Carolyn Carlson, Amerika’nın Sesi Radyosu’nun Makedon dilindeki yayınlarına yaptığı açıklamada ‘’Makedonya’daki seçmen listeleri hala temizlenmemiş durumda ve bu seçimler için son derece problemli bir durum’’ dedi.

                Carlson açıklamasında bir hafta önce Makedonya’daki seçmen listelerine ulaşmaya çalışmış fakat engellenmiş olduğunu belirtti. Makedonya’daki seçmen listesi konusunda şirketinin yaptığı çalışma ve bilgilerine göre seçmen listesinin temizlenme ve yenilenmesi konusunda çok ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

                Açıklamalarının devamında Carlson ‘’Makedonya’daki seçmen listesi ilk başta yeni bir yasal düzenlemeye muhtaç. Genel olarak bir ülkedeki seçmen listesi’nin kullanıma açılması için ilk önce o listenin temizlenmesi ve yenilenmesi şart. Kişisel bilgilerin güvenliği şimdi en düşük seviyede, bunu çok yüksek bir standarda çıkarılması mecbur. Seçmen listelerinde bir şaibeli veya hayali seçmenin bulunması bile sorun oluşturuyor’’ dedi.