SİYASET

Vajgl: ’’Gruevski Hapse Girmek İstemediğini ve Sonuna Kadar Gideceğini Söyledi’’

Avrupa Parlamentosu milletvekili İvo Vajgl Makedonya’daki kara senaryoların gerçekleşmesinden korkuyor.

Al Jazeera Balkan’ın haberine göre Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hanh ve beraberindeki heyet ile birkaç gün önce Üsküp’e gelen Avrupa Parlamentosu üyesi İvo Vajgl: ’’Makedonya’da durum çok kritik, ancak halen çözüm bulunması mümkün.  Her gün bir şey oluyor. Çoğunluğu sağlayan ve hükümeti kurmaları gereken partiler hoş görülü davranıp Seçme ve Atama Komisyonu başkanının Vmro-Dpmne’den olmasını kabul ettiler. En kritik açıklama Vmro-Dpmne Genel Başkanı Nikola Gruevski’den geldi, hapse gitmek istemediğini ve sonuna kadar gideceğini bize söyledi. Eğer amacı buysa uzun süre çözüm bulunamaz.’’ dedi.

Vajgl açıklamalarında ayrıca: ’’Vmro-Dpmne insanları, halkı çözüm bulunamaması için sokaklara protestoya çağırıyor ve onlarla beraber yürüyor. Sokaktaki olaylar kontrölden çıkabilir, ancak bu nezaman olur bilemeyiz. Her gün Arnavutlara yönelik nefret söylemlerine devam edilmektedir. Kötü ve kara senaryoları konuşmak istemiyorum, ancak onlar orada mümkün. Herhalde karşı tarafta da benzer şeyler yapılıyor, ben Arnavutça bilmiyorum, onun için Arnavut dilinde olan medyayı takip edemiyorum’’ dedi.

Konu ile ilgili bugün Vmro-Dpmne’den yazılı açıklama gelirken, Vajgl’ın sarfettiği sözlerin gerçeği yansıtmadığı ve özür dilemesi gerektiği belirtildi.