Türk Partilerinden Ramazan Bayram Mesajları

Ülkemizde aktif olan iki Türk siyasi parti Ramazan Bayram’ı dolayısıyla birer bildiri yayınladılar. THP ve TDP’nin bayram mesajlarını siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.
THP’nin Mesajı:
Değerli soydaşımız,
Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Yardıma ihtiyaç duyanların da bayram yapabilmesine imkan sağlanır. Bayramların en önemli özelliklerinden birisi de kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmasıdır. Bugün milyonlarca Müslüman aç,susuz ve bayram sevincini yaşayamıyor.Türk dünyasında Türklere yönelik katliamlar devam ediyor. Artık adaletsizliğe,haksızlığa son verilmelidir. Makedonya Türkleri artık huzur, hoşgörü, sevgi, kucaklaşma, işleyen bir hukuk, adalet, eşitlik , iş ve aş istiyor. Türk Hareket Partisi olarak Türk milletinin refahı ve mutluluğu için mücadele etmeye devam edeceğimizi, demokratikleşme mücadelelerimizin kararlılıkla sürdüreceğimizi bilmenizi isteriz. Bizim amacımız Türk milletine daha güzel yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmaktır. Birbirimize diğerinin bakış açısıyla bakalım, empati yapalım. Birbirimizi daha iyi anlamaya çalışalım. Kırgınlıkları,dargınlıkları yanış anlamaları ortadan kaldıralım.Bayramları bayram havasında kutlayalım. Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayram’ını tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarız.
Saygılarımızla
Türk Hareket Partisi
 Genel Merkezi

 

TDP’nin mesajında şöyle denildi:

“Saygıdeğer kamuoyu, değerli soydaşlar,

Kardeşlik ve paylaşmak duyguları içerisinde geçen 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayını uğurladıktan sonra bir Ramazan Bayramına daha ulaşmış olmaktan dolayı Yüce Allah’a şükrediyoruz. Müslümanlar tarafından ilahi bir armağan olarak kabul edilen ve sevinçle karşılanan bayramlar, dayanışma ve paylaşma ruhu ile kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz müstesna zamanlardır.

Hepimize, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, sevgi ile muhabbetin yayıldığı ve kardeşliğimizin güçlendiği huzur dolu bir bayram temenni ederim.

İslam dünyasında gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulup, bayramların artık manasına uygun olarak güven ve huzur içinde idrak edilmesi en büyük arzumuzdur.

Ülkemize huzur, halkımıza bereket ve sağlık getirmesi umuduyla, sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz, güzellik ve beraberlik dolu bir bayram diliyorum.

Her gününüz bayram tadında olsun, Hayırlı Bayramlar.”