SİYASET

THP Milletvekili Enes İbrahim Eşliğinde Meclis Başkanı Talat Caferi Kazakistanda Bir Dizi Temaslarda Bulundu

Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da düzenlenen Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısına katılan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Talat Caferi, Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim eşliğinde bir dizi resmi temaslarda bulundu. Meclis Başkanı Talat Caferi, Kazakistan Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Nurlan Nigmatulin ve Kazakistan Başbakanı Askar Mamin ile görüştü.

Kazakistan meclis Başkanı Nigmatulin, Talat Caferi ile arasında gerçekleştirdiği görüşmede, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı düzeyine ilk ziyaretin gerçekleşmesinden duyuduğu memnuniyeti ifade ederken, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu ve bu ilişkilerin güçlendirilmesi için büyük olanakların mevcut olduğunu ifade etti. Kuzey Makedonya’nın, Kazakistan’ın önemli ortaklarından biri olduğunu ifade ederek ekonomik işbirliğinin de güçlendirilmesi konusuna değindi. Talat Caferi, Kuzey Makedonya ve Kazakistan’ın uluslararası alanda ortak tutumlara sahip olduğunu, Kazakistan’ın uluslararası alandaki girişimlerini Kuzey Makedonya olarak desteklediklerini ifade etti.

Meclis Başkanı Talat Caferi ile Kazakistan Başbakanı Askar Mamin arasında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler değerlendirildi. Kazakistan Başbakanı Mamin, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını, özellikle ticaret hacminin arttırılması, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı yatırım olanaklarının sunulması konularının üzerinde durulması gerektiğine vurgu yaptı. Meclis Başkanı Caferi, Kazakistan ile ilişkilerin güçlendirilmesi için hazır olduklarını ifade etti.