SİYASET

Recep Tayyip Erdoğan’dan İvanov’a Cevap Yok

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Gorge İvanov AB, NATO ve Makedonya’nın stratejik partnerleri ABD ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Gorge İvanov mektubunda Arnavut siyasi partilerinin ortak deklarasyonunu kınama ve reddetmelerini talep etmişti.  AB Basın Sözcüsü Kocijancic ” İvanov dahil olmak üzere bütün siyasileri seçim neticelerini tanımaya, Anayasaya göre hareket etmeye, oluşan Meclis çoğunluğunu saygılamayı ve demokratik süreçlerin ilerlemesine yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz. İvanov’un kararını gözden geçirmesi ve yeni hükümeti kurulmasına yardımcı olması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Buna benzer bir açıklama ABD’nin Avrupa ve Avrasya ilişkilerinden sorumlu müsteşar yardımcısı Bryan Hoyt Yee’den geldi. Hoyt Yee Hırvastistan’da yaptığı açıklamada ”Makedonya’da tüm tarafları uzlaşmaya davet ederken, bir an önce yeni hükümetin kurulması gerektiğini” yineledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise ”Cumhurbaşkanı İvanov’un çoğunluğa sahip olan parti veya koalisyona hükümet kurma görevini vermesini” talep etmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recey Tayyip Erdoğan’ın ise Cumhurbaşkanı Gorge İvanov’un mektubuna bugüne kadar cevap gelmedi.