SİYASET

T.C. Başbakanlığı: ”Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini güçlü bir şekilde desteklemektedir”

Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev’in 11-12 şubat tarihlerinde yapacağı Türkiye ziyareti ile ilgili Türkiye Cumhuriyet Başbakanlığı tarafından konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklama şu şekilde: 

Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev’in ülkemize gerçekleştireceği resmi ziyaret

BASIN AÇIKLAMASI

Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev, Sayın Başbakanımızın davetine icabetle, 11-12 Şubat 2018 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ziyaret çerçevesinde, Sayın Başbakanımız, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacaktır.

Görüşmelerde, ikili ve bölgesel meselelerin ele alınması öngörülmektedir. Türkiye ile Makedonya, kökleri geçmişe uzanan kuvvetli bağlar ve kardeşlik duygularıyla birbirine bağlıdır. İki ülke arasındaki güçlü kardeşlik bağının en temel unsurlarından biri de Makedonya’da yaşayan soydaşlarımızdır.

Türkiye, Makedonya ile ikili ilişkilerini her alanda geliştirmeye büyük önem atfetmekte; Makedonya’nın ve Balkanların barış ve istikrarı için, Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini güçlü bir şekilde desteklemektedir.