GÜNCEL

Merkez Jupa’da Göç, Verginin Toplanamamasına Neden Oluyor

Üsküp’teki Sivil İletişim Merkezi’nin araştırmasına göre emlak vergisi tahsilatı sıfır olan Haraçina Belediyesi’nden sonra bu verginin en düşük tahsil eden belediyelerden biri Merkez Jupa. Yapılan araştırmada 2017’den 2019’a kadar olan dönemde tahsilat vergisinin toplama oranı %36’dır.

Belediye Başkanı Ariyan İbraim Alsat-M televizyonuna yaptığı açıklamada yayınlanan verileri yalanlayarak, vergi tahsilat oranının çok daha yüksek seviyede olduğunu belirtti. İbraim yaptığı açıklamada koronavirüs etkisinin ilk belirgin olduğu yerlerden birinin Merkez Jupa olduğunu söylerken, nüfusun %70 – 75’nin göçmen olduğunu vurgulurkan, pandemi sürecinde vatandaşların belediyeye gelemediklerini ayrıca ücretlendirmenin yaz aylarında yapılarak, Ağustos ayında da vergi tahsilatın yapıldığını ifade etti.

Alsat-M televizyonun yaptığı haberde konuyla ilgili konuşmak istemeyen vatandaşların sayısı fazla iken, yolda karşıkaştıkları bazı vatandaşlar, vergiyi ödemelerine rağmen, hizmet alamadıklarını, çağa uygun şartların oluşmadığını iddia edilmekte.