GÜNCEL

Arsovska: Taravari Belediye Başkanı Olduğu Gostivar’la İlgilensin

Dün Üsküp Türk çarşısına girmeyi amaçlayan protestoculara kendi silahı ile havaya ateş eden vatandaşın, Vmro-Dpmne ortaklarından Arnavut İttifakı Çayır Şube Başkanı ve Üsküp Kamu Hijyen Kurumu Müdürü’nün abisi olduğu anlaşıldıktan sonra, Üsküp Şehir  Belediye Başkanı Danela Arsovska, Hijyen Kurumu Müdürü Zudi Enuzi’yi görevden aldı.

Enuzi’nim görevden alınmasından sonra Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari, eğer Enuzi görevden alınmış ise, Arsovska ile işbirliği içinde olmayacaklarını belirrti.

Taravari’nin açıklamalarına çok sert bir dille cevap veren Üsküp Şehir Belediye Başkanı Danela Arsovska, Arben Taravari belediye başkanı olduğu Gostivar ile ilgilensin ifadelerinde  bulundu.

Arsovska devamında işbirliğimizin dün sona erdiğini düşünürsek, sayın Taravari’nin kibrini ve yorumlarına anlam veremediğini, kadro kararlarını Üsküp’te değil Gostivar’da kişisel olarak kendisinin verebileceğini belirtti.

Arsovska ayrıca saldırganın, ahlaki pusulası olmayan, dünkü olayda olduğu gibi her türlü şiddeti ve ateşli silahla saldırıyı meşrulaştıran ve etnik gruplar arası gerilimi körükleyen bir kişiyle işbirliği yapmak için hiçbir nedenin olmadığını sözlerine ekledi.