SİYASET

Gruevski’den yeni bir yalan

„Geçen yıl bu tarihte Nikola Gruevski sözde Kordinasyon Toplantısında Üsküp’ün Hrom semtinde Dimitar Pop Gorgiev –Berovski İlköğretim okulu adında yeni bölge okulu açılacağı vadinde bulunmuştu. Gruevski yalan söyledi! Öğrenciler tekrar onlara en yakın olan Gorçe Petrov semtindeki okula kadar kilometrelerce yolculuk yapmak zorunda kaldılar, cünkü ikamet ettikleri Hrom semtindeki okul açılmadı.

Geçtiğimiz yılın 7 Eylül tarihinde Gruevski Volkovo köyüne kanalizasyon yapımı başlatılacağına dair söz verdi. Bu vadide yalan çıktı!. Volkovo’da bazı kısımlarda hala kanalizasyon yok.

Utanmazlığın daha büyük olması için, Gruevski yandaşları ile birlikte iki hafta önce tekrar Volkovo’ya gitti ve vatandaşları tekrar aldattı,  kanalizasyon yapımı çalışmalarının başlamama sebebinin siyasi kizin olduğunu söyledi!? Demekki sadece yandaş iş adamlarına verilen ihaleler bütün olup bitenlere rağmen sorunsuz devam ediyor, bu ihalelerden milyonlarca avro yandaşlara aktarılmaktadır fakat vatandaşların temel sorunları için bütçe her zaman yetersizdir.

Nikola Gruevski’nin Volkovo’daki vatandaşlara, aile başı topladıkları 500 avroluk paranın nereye gittiğini açıklama zorunluluğu vardır!

11 Aralık’tan sonra SDSM’nin hükümeti iktidar olduğunda vatandaşların temel ihtiyaçları her zaman ön planda olacaktır.  Kurulacak  yeni hükümet Volkovo ve Hrom’daki vatandaşların okul, kanalizasyon ve diğer bütün ihtiyaçları karşılanacaktır.’’