SİYASET

Hahn: İvanov Kararını Gözden Geçirmelidir

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komseri Johannes Hahn bugün siyasi parti başkan ve temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Hahn ” Makedonya’nın artık kaybedecek zamanın olmadığını belirten Hahn, derhal Cumhurbaşkanı İvanov’un kararını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Parti ve İvanov’un demokrasiye saygı göstermesi gerektiğini söylerken, Makedonya Cumhuriyeti vatandaşların çıkarları doğrultusunda partilerin hareket etmeleri gerektiğini” ifade etti.

Hahn konuşmasının devamında ”Avrupa Birliği olarak Makedonya’da son dönemde yaşanan çalkantılar ve artan nefret söylemini dikkatlice izlemekteyiz. Hiç kimse Makedonya’yı ateşle oynayacak duruma getirilmemelidir. Ortaya çıkan gerilim ve artan nefret söylemleri konusunda ciddi kaygı duymaktayız. Eylem ve ifade özgürlüğü demokratik toplumlarda temel haklardır, ancak bu haklar beraberinde sorumluluk da getirmektedirler. Önümüzdeki günlerde vatandaşların ve devletin çıkarlarını gözönünde bulundurarak dikkatlice adımlar atılmalı ve siyasi krize çözüm bulunmalıdır” dedi.