SİYASET

(FLAŞ HABER) Başbakan Zaev, Cabir Doko Ve Celil Ahmed’i Müşavir Olarak Atadı

Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev çalışma ekibine iki Türk dahil etti. Başbakan müşaviri olarak atanan isimler Cabir Doko ve Celil Ahmed oldu.

Cabir Doko, sinema-tiyatro yönetmenliği mezunu olup Türk Hareket Partisi Gençlik Kolları Başkanlık görevini yürütmekte. Doko siyaset haricinde, sivil toplum alanında birçok çalışmalar yürütmüş bir isim. Doko Başbakan Zaev’in kültür ve halkla ilişkiler konuları başta olmak üzere müşavirliğini yürütecek.

Celil Ahmed ise pedagoji bölümü mezunu olup, başta sivil toplum alanında çalışmalar yürütmüş biri. İlk olarak Makedonya Türk Talebe Birliği kurucu Başkanlık görevini yürütürken, Ufuk Derneği kurucu üyesi olup, sonrasında Ufuk Dergisi Genel Yayın Yönetmenliğinde bulunmuştur. Sivil toplum kuruluşları yanısıra iş dünyası ve ticaret konularına müdahildir, son birkaç yıl boyunca yüksek teknolojik ürünler konusunda alan lideri olan kurumsal yabancı bir şirkete eski Yugoslavya ülkeleri ve Makedonya komşu ülkelerinde birçok temasta bulunup danışmanlık hizmeti vermiştir. Ahmed’in Başbakan Zaev’in kültür ve dış ilişkiler, özellikle Türk Dünyası konularında müşavirlik görevini yürüteceği bildiriliyor.

Bize gelen bilgilere göre Başbakan Zaev’in almış olduğu karar doğrultusunda Doko ve Ahmed göreve hafta sonunda başlamış.

Aynı zamanda sitemizin köşe yazarları arasında olan Doko ve Ahmed’e üstlendikleri yeni görevlerinde başarılar dileriz.