KÜLTÜR & SANAT

Erbil Dzemoski’den Yeni Single!

Erbil Dzemoski kimdir?

1989 yılında Ohri’de doğdum. Daha küçük yaşlarda müzik dinlemeye meraklıydım. İlkokul 7’ye giderken DJ’liğe de başlamış oldum. Bugüne kadar da ara vermeden devam etmekteyim. Prodüksiyonla 3 yıldır uğraşmaktayım.

 

Müzik sana ne ifade ediyor?

Müzik bana ilk başta normal bir insanın duygularını anlatmayı ifade ediyor. Müziğin de kendi dili olduğunu söyleyebilirim. Bir sözle müzikle hayatın gerçekleri anlatılabilir. Bazen anlamadığımız dilde bir şarkı bile bizi etkileyebilir. Çünkü müzik o kadar güçlüdür ki, sadece enstrümanlarla da bize insanın duygularına işler.

 

 

Bize çalışmalarından bahsedebilir misin?

Son 3 yılda internette yayınladığım 10’a yakın kendi prodüksiyonum bulunmakta. Bazıları satışa sunuk iken, bazıları ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. İlk yaptığım prodüksiyondan son çalışmama kadar kendimi hep geliştirmeye çalıştım. Her gün yeni şeyler öğrenmeye ve bunu çalışmalarıma katmaya gayret gösteriyorum. Daha basit bir analiz yapmam gerekirse, ilk yaptığım çalışmayı ve son çalışmamı dinlediğimde gelişim kaydettiğimi görüyorum. Bu da tabii ki benim motivasyonumu ve çalışma azmimi güçlendiriyor. Her alanda pratik çok önemli bir noktadır.

 

Ülkemizde müzikle uğraşanların gereken değeri gördüklerini düşünüyor musun?

Ülkemizde benim icra ettiğim tür müziğe (elektronik müzik) verilen değerin son noktalarda olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden de sadece ülkemizle sınırlı kalırsam başaralı olabileceğimi hiç sanmıyorum. İnternet üzerinden yavaş yavaş başka ülkelere de açılıyorum. İnsanlar beni yanlış anlamasın ama burda bu müziğe değer verilmemesinin en büyük sebebi mantalite kaynaklı olduğunu düşünmekteyim.

 

İleriye yönelik planların nelerdir?

Hmm ileriye yönelik planlarım…Bu düşündürücü bir soru. Kendimi bir kere bu yola attım, para kazanıp kazanmamak çok da önemli değil, asıl mühim olan bu işi yapmak için isteğimin var olması. Fakat yine de her insan gibi benim de dünya çapında popüler bir müzisyen olma ve ülkemi temsil etme hayalim var. Büyük festivallerde sahne almak ve dünya turlarına katılma gibi hayallerim var. Doğru yolda olduğumu düşünmekteyim ve çalışmalara ara vermeden devam edeceğim. Ümidimi kaybetmiyorum. Nefes aldıkça ümit etmek zorundayız!

 

Erbil Dzemoski’nin son çalışmasını dinlemek ve satın almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: