GENELSİYASET

Enes İbrahim: Yasaları Çiğneyenler Yeni Hükümette Yer Alamazlar

Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim bugün basına yapmış olduğu açıklamada yeni kurulacak olan hükümette yasaları çiğneyenlerin, savcılık tarafından suç işlediği şüphesiyle soruşturma aşamasında olan şüpheli ve sanıkların yer almaları mümkün olmadığını belirtti.

İbrahim devamında ” Makedonya Cumhuriyeti vatandaşları sabırlı ve kararlı bir şekilde  Gruevski  ve rejimine karşı bir dik duruş sergilemiştir. Bu kararlık ve cesaretin ardından 11 Aralık 2016 seçimlerinden sonra 600 binden fazla vatandaşın değişim istediği ortaya çıkmıştır.  10 yıllık Vmro-Dpmne hükümetlerinde Türkler görmezden gelmiş, sorunlarımız çoğalmıştır. Bu bağlamda Makedonya’nın  her vatandaşın sorununa  çözüm bulacak yeni  bir  hükümete  ihtiyacı vardır. Türk  Hareket  Partisi Türkleri görmezden  gelecek,  Türklerin sorunlarına  çözüm bulamayacak ve Türkleri yok sayan bir hükümetin kurulmasına karşı gelecektir ” ifadelerini kullandı.

Enes İbrahim ayrıca Makedonya’nın çok etnikli bir ülke olduğunu ifade ederken, Makedonya’da yaşayan Türklerin büyük bir çoğunluğunun değişim istediğini ayrıca diğer etnik topluluklarla birlikte Makedonya’da çoğunluğun değişimden yana oy kullandıkları ortaya  çıktığını ve her vatandaşın eşit  muammele göreceği gibi, ciddi reformların gerçekleşmesi için yeni bir hükümetin en kısa zamanda kurulması gerektiğini belirtti.