GÜNCEL

Enes İbrahim: “Avrupa İttifakı” Dağılacaktır

Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbranim PressOnline haber sitesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İbrahim, Ali Ahmeti’nin öncülüğünde Demokratik Bütünleşme Birliği’nin kurmuş olduğu “Avrupa İttifakı’nın” seçim sonuçları açıklanmadan önce dağılabileceğini iddia etti. İbrahim “bu ittifakta aynı değerleri taşımayan siyasi partiler ve milletvekili adayları bulunmaktadır. Değerler üzerine ittifak yapılmayınca kesinlikle öyle bir ittifak dağılır. Geçmiş dönemde bu partiler SDSM ve VMRO DPMNE ile ittifaklarda bulundular. Her seferinde sağdan sola, soldan sağa geçişler yaptılar, transfer oldular. Şimdi ise en büyük iki parti, bu partilere kapıyı kapatınca, Demokratik Bütünleşme Birliği’ne (DUİ/BDİ) küçük bir kapıdan içeri girdiler” dedi.

Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim, bu ittifakta Avrupa karşıtlarının olduğunu iddia ederken, avrupa karşıtları ile Avrupa İttifakı’nın samimi olmadığını dile getirdi. Gostivar’da veya yerel yönetimde Değer (VLEN) ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Arben Taravari ile beraber olmak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Taravari’nin rakibi Buyar Osmani’ye oy aramak etik değerlere aykırı olduğunu söyledi.