SAĞLIK & SPOR

DSÖ: Koronavirüs Salgının Bitmesi Çok Uzun Zaman Alacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Genel Direktör Tedros Adhonam Ghebreyesus, Kovid-19 salgınının küresel çapta kötüleşmeye ve ciddi bir tehdit olmaya devam ederken, Orta Amerika’da salgının henüz zirve noktasına ulaşmadığını kaydetti.

Ghebreyesus, Salgın altı aydan fazla bir süredir devam ediyor, herhangi bir ülkenin ayağını pedaldan çekmesinin zamanı değil.diyerek tüm ülkeleri kontrol altına alınmayan salgına karşı mücadeleyi bırakmamaya davet etti.

“Avrupa’daki durum iyileşmekle birlikte, küresel olarak kötüleşiyor.” diyen Ghebreyesus, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 7 milyonu, ölü sayısının da 400 bini geçtiğini hatırlattı.

BİR GÜNLÜK EN YÜKSEK VAKA SAYILARI YENİ ALINMAYA BAŞLANDI

Ghebreyesus, son 10 günlük vaka bildiriminde vaka sayılarının 100 bini geçtiğine değinerek, “Dün 136 bin vaka bildirildi. Bu, bir günde bildirilen en fazla vaka sayısıydı. Dünkü vakaların yaklaşık yüzde 75’i, çoğu Amerika ve Güney Asya’dan olmak üzere 10 ülkeden geldi.” dedi.

Ghebreyesus, Afrika kıtasındaki ülkelerin çoğunda vaka sayılarının binin altında olduğunu belirtti.

Ghebreyesus, ayrıca Doğu Avrupa ve Orta Asya’da da Kovid-19 vaka sayılarının artışta olduğuna işaret etti.

“SALGININ BİTMESİ ÇOK UZUN ZAMAN ALACAK”

DSÖ’nün Kovid-19’a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove,salgının bitmesine daha çok zaman olduğuna dikkat çekti.