GÜNCEL

Çınar Türk’ten Radoviş’te Örnek Davranış

Çınar Türk Derneği ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca yardım elini uzatmaya devam ediyor. Derneğin basına göndermiş olduğu yazılı açıklamada ülkemiz Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde Covid 19 sağlık krizi ve ardından ekonomik kriz devam ettiği dönemde, derneğin yöneticileri Radoviş ve Radoviş’e bağlı Kılavuzlu, Alikoç, Kocali, Topolnitsa, Buçim, Süpürge ve Kalugeritsa köylerinde başta yetim, kimsesiz ve geliri olmayan aileler olmak üzere belirli kriterler göz önünde bulundurarak erzak paketi dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Dernekten yapılan açıklamada özellikle ülkemizin doğusunda bugüne kadar erzak dağıtımların ve kurban eti dağıtımlarının insan onurunu zedeleyecek şekilde yapıldığını, kriterleri doldurmayan vatandaşlara da seçim rüşveti olarak yardım yapıldığı belirtilirken, Çınar Türk Derneği insan onuruna önem verdiğini ve kriterlerimizi dolduran vatandaşları tespit etme gibi konularda köylerin önde gelenlerine teşekkür ederek, yapılan yardımların doğru adreslere ulaştırdıkları, ayrıca yardım yapılan ailelerin fotoğraflarını yayınlamadıklarını belirttiler.

Çınar Türk Derneği insani yardım kampanyası için yurt içinden ve yurt dışından destek veren, özellikle İstanbul Rumeli Balkan Kadınlar Derneği ile Eyüp Rumeli Türkleri Derneği’ne teşekkür edildi.

Çınar Türk Derneği Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Valandova, Demirkapı, Ustrumca ve Radoviş belediyelerinde  ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için çalışmalarda bulunuyor. Çınar Türk bugüne kadar yüzlerce aileye ulaşarak, yardım elini uzattı.