BALKANLAR

Bulgaristan’da Yeni Başbakan Petkov

Bugün 47. Dönem Halk Meclisi tarafından güvenoyu alan Kiril Petkov başkanlığında kurulan yeni koalisyon hükümeti yemin töreninin ardından Başbakanlık’ta gerçekleşen devir teslim töreni ile resmen göreve başladı.

Yeni hükümet, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in atadığı geçici hükümetten görevi devraldı.

Devir teslim töreni, Bulgaristan Milli Marşı ve Avrupa Birliği Marşı ile başladı.

Yeni koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak yer alan eski geçici Başbakan Stefan Yanev, törende yaptığı konuşmada, “Bu 7 ay ülkeyi yönettikten sonra bıraktığımız miras, Değişime Devam partisinin ülküsünün temelini oluşturan değişimdir. Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan’da değişim olmasını, adalet ve güvenlik olmasını ve normal bir ülkede yaşamayı bekliyor” diye belirtti.

Geçici bakanlara Bulgaristan vatandaşlarının hükümete olan güvenini geri kazandıkları için teşekkür eden Yanev, vatandaşların değişim beklediğini belirterek yeni hükümetteki mesai arkadaşlarına nice nice başarı ve cesaret diledi.

Yeni Başbakan Petkov, “Eşit konumdakiler arasında bir adım öndeyim, şimdiye kadar söz verildi, bundan sonra eylem başlıyor, işe koyulalım” dedi.

Başbakan, yeni hükümette yer alan pek çok bakanla yan yana çalıştığını ve şeffaflık, yolsuzluğa sıfır tolerans ve eski yönetim modelinde değişikliğe doğru yeni bir Bulgaristan yolunda ilk adımların atıldığına dikkat çekti.

kırcaalihaber