SİYASET

Arnavut Partileri Hükümet Ortağı Olmak İçin Kolları Sıvadılar

Geçen gün Başbakan Zoran Zaev’in Mart ayında kabinede değişik olacağını duyurmasından sonra Meclis’te temsil edilen Arnavut partileri iktidar ortağı olmak için kolları sıvadılar. Arnavut İttifakı 2 milletvekili, Arnavut Demokratik Partisi 2 milletvekili ve BESA hareketi 5 milletvekili ile Meclis’te temsil edilmekteler. Ancak BESA hareketinde parti içinde yaşanan kavgaların ardından partinin ikiye bölündüğü ve Kalkandelen (2 milletvekili) ile Üsküp grubu (3 milletvekili) temsil edilmektedir. Kamuoyunda ayrıca BESA hareketinin Üsküp grubu Menduh Taçi’nin başkanlığını yaptığı Arnavut Demokratik Partisi ile birlikte hareket edip, ADP ile Meclis’te grup kuracağı yönünde konuşulmaya başlandı.

Mart ayı içinde yapılacak olan kabine değişikliğinin sebepi Meclis çoğunluğunu oluşturan partilerin ve milletvekillerin çoğalmasından kaynaklandığını belirten Başbakan Zoran Zaev, yakında diğer partilerin de iktidar koalisyonuna katılacağının sinyalini vermiş oldu.

En son Türk Demokratik Partisi, Vmro-Dpmne’den ayrılarak iktidar koalisyonuna katılmış ve şu anda bir müdürlük (Sead Sadikoski)  ile hükümette yer almaktadır.

Mart ayı içinde yapılacak olan kabine değişikliği ile birlikte Meclis çoğunluğunu oluşturan partilerin 70 milletvekili olması bekleniliyor.