GÜNCEL

Zaev Ailesinden 130.000 Euro Değerinde Erzak Dağıtımı Yapıldı

Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı koronavirüsün ülkede ilk belirtileri sonrasında vatandaşları dayanışmaya davet ettiğini ve bu salgını ancak disiplin ve dayanışma ile yeneceğini belirtmişti.

Uzun yıllardır dayanışma örneği sergileyen Zoran Zaev, 2005 yılından itibaren maaşını sosyal yardıma muhtaç ailelere bağışladığı tüm kamuoyu tarafından bilinmekte.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Zoran Zaev ailesiyle birlikte 130.000 bin euro değerinde yardıma muhtaç ailelere erzak dağıtımı gerçekleştirdi. Ustrumca başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde erzak paketlerinin dağıtımı yapıldı.

Kuzey Makedonya Türk Toplumu Da Dayanışmaya Önem Veriyor

Kuzey Makedonya Türk toplumu koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal yardıma muhtaç ailelere erzak dağıtımı yapmakta. Çınar Türk Derneği Valandova, Demirkapı ve Ustrumca’da erzak dağıttı. Aynı zamanda Kocacık merkezli Kocatürk Derneği’de Merkez Jupa’da yaşayan soydaşa yardım elini uzattı. Hayırsever iş adamları da bu tür organizasyonlara destek verdi.

En son TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Mehmet Sekizkök, Vmro-Dpmne milletvekili adayı Tahsin İbrahim ile birlikte Üsküp yakınlarında bulunan Koliçan ve Pagaruşa köylerinde yardım paketleri dağıtarak, 2.500 aileye yardım edeceklerini belirttiler.