SİYASET

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias: İsim Sorunu İki Ülke Arasında Çözülmeli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias gazetecilere verdiği son demecinde ‘’Bana göre Makedonya’da 11 Aralık tarihinde düzenlenecek Erken Parlamento seçimleri sonrasında birçok taraftan isim sorununun çözümü için teşvik ve istekler olacaktır. Bu konu seçimlerden sonra iki ülkenin dışilleri bakanlıkları tarafından görüşülmeli ve üçüncü ülkelere bırakılmamalıdır. Ve tabi ki arabulucu olan Metthew Nimetz’in yardımları da esirgenmemeli’’ dedi.

Bir gazetecinin ‘’ilki ülke arasındaki güven artırıcı önlemlerin gelişmesi isim sorununun çözümüne yardımcı oluyor mu’’ sorusuna Kocias: ‘’Bunu göreceğiz. Ama bu önlemlerin şimdiye kadar Yunanistan’ın tavrının ülkeyi parçalamak olmadığını Üsküp’e göstermiş olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Ayrıca Kocias, Yunanistan’ın Makedonya’nın varlığını istediği tam da bu sebepten Avrupa Birliği içerisinde Makedonya’ya belli yaptırımların görüşülmesini veto ettiğini belirtti. İki devlet arasındaki sorunun sadece ülkenin ismi yüzünden olduğu ve ortada başka sorunun olmadığının altını çizdi.