BALKANLAR

Türkiye, Bulgaristan’la Sınır Kapılarını Kapatmayacak

Edirne İl Sağlık Bölge Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, basına yaptığı açıklamada, “Kapıkule Sınır Kapısının Bulgaristan ve Yunanistan ile diğer sınır kapılarının salgın nedeniyle kapatılması öngörülmüyor” diye kaydetti.

Uzm. Dr. Yıldırım’ın ifadesine göre, salgının yayılmasını sınırlandırmak için günün her saatinde gerekli faaliyetler yapılıyor.

Edirne İl Sağlık Bölge Müdürü, “Komşu ülkelerden gelenlere maske, dezenfektan ve uyulması gereken zorunlu epidemiyolojik önlemler hakkında broşür ve duyurular dağıtılıyor. Broşürler ve duyurular anlaşılır olması için Bulgarca yazılıdır. Alışveriş merkezlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması zorunlu hale getirildi“ diye izah etti.

Edirne’nin bu konuda örnek verildiğini belirten Uzm. Dr. Yıldırım, belediye ve polis ekiplerinin, maske takma kuralına uyulup uyulmadığını kontrol ettiğini ve kalabalıkların oluşmamasını sağladığını sözlerine ekledi.

Birkaç gün önce Edirne Tabip Odası, Edirne ve diğer şehirlerde COVID-19 bulaşmış kişi sayısında sıçrama meydana gelmesi nedeniyle Bulgaristan ve Yunanistan ile olan sınır kapılarının kapatılması çağrısında bulundu.

Edirne Tabip Odası temsilcilerinin ifadesine göre, vakaların hızla yükselmesinin ana sebebi Edirne’de ucuz mal alışverişi yapan Bulgaristan vatandaşları.

Edirne tüccarları ise Bulgar müşteriler sayesinde sınır bölgelerinde ticaretin artması nedeniyle sınırların kapatılmaması çağrısında bulundu.