SİYASET

Nikolovski: OHAL Sonrasında Seçimler Yapılabilir

Sosyal Demokratlar Birliği Genel Sekreteri Lyupço Nikolovski bugün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs Covid 19 salgını ile yürütülen mücadelede tablonun düzeldiğini, vatandaşların sağlığı her şeyden önce olduğunu açıkladı. Her gün güncellenen rakamlardan umutlu olunduğunu ve ülke olarak kısa bir zaman sonra koronavirüsü yeneceğimizin beklenildiğini ifade ederken, ülkemiz iki aydır olağanüstü hal ile yönetildiğini, Meclis’in fesih edilerek işlevini kaybettiği bu dönemde ülkenin normalleşmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlar OHAL sonrasında seçimlerin yapılabilmesi için şartların oluştuğunu belirttikleri takdirde seçimlerin derhal OHAL sonrasında, yaz aylarında yapılması gerektiğini belirtti.

Vmro-Dpmne’den cevap gecikmedi. Genel Başkan Yardımcısı Aleksandar Nikolovski seçimi düşünmediklerini, öncülüğün vatandaşın sağlığı olduğunu açıklayarak, OHAL’den hemen sonra seçimler yapılamaz ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre 10-12 Mayıs arasında Cumhurbaşkanı Pendarovski siyasi liderleri bir araya getireceğini, ülkenin sağlık durumunu ilgi kurumlardan aldıkları raporlar ile değerlendirileceği, üçüncü kez olağanüstü hal ilan edilip, edilmemesi konusunun görüşüleceği, ayrıca erken seçim tarihinin belirleneceği bekleniliyor.