GÜNCEL

Mariçiç: Avrupa entegrasyon süreci, reformların ve ekonomik kalkınmanın hızlandırılması anlamına geliyor

Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Boyan Mariçiç katıldığı “Finance Think” Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, reformların önemini ve ülkenin ekonomi ve  kalkınmaya odaklanan Avrupa entegrasyon sürecinin yararlarını anlattı.

Mariçiç konuşmasında: “ İstikrarlı ve demokratik kurumlar ekonomik kalkınmanın başlangıç ​​noktasıdır. Avrupa entegrasyon süreci, bölge ülkelerinin başarılı bir şekilde dönüşümü için önemli bir faktördür. Bu süreç siyasi ve ekonomik reformların uygulanması ile Avrupa standartlarına daha hızlı ulaşma ivmesi kazandıracaktır. Birliğin genişleme politikası açısından daha cesur olması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer genişleme isteği varsa bu sadece vatandaşlar ve ekonomi için değil, sivil toplum için de ticaret için de pozitif etki yaratacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mariciç, tüm standartların aynı anda sağlanamayacağını ve bunun zaman aldığını vurgularken, “Bu nedenle, bu süreçte hem ekonomik aktörlerden hem de sivil sektörden yardıma ihtiyacımız var. Çünkü kısa vadede çıkar elde etmeye kalkarsak, uzun vadede reformların gerçekleşmesini ve entegrasyonu geciktirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.