GÜNCEL

Makedonya Sendikalar Birliği 1 Mayıs’ta Protesto Düzenleyecek

Kuzey Makedonya’nın en büyük sendikal organizasyonu olan Makedonya Sendikalar Birliği (SSM) ”1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” vesilesi ile protesto düzenleyecek. SSM’dan yapılan açıklamada başkent Üsküp’te düzenlecen olan protesyo’ya tüm çalışanları davet edildi.

Protestonun ana gündem maddesi, asgari ücrete göre diğer maaşların yeniden düzenlenmesi talebi olacak. SSM ülkedeki 700 binden fazla çalışanın ücretlerinin artırması ihtiyacının doğduğuna dikkat çekiyor. Açıklamada ayrıca ”Onurlu maaş talebimiz için mücadelemiz sokağa iniyor, maaşların bir an önce yükseltilmesi mesajının nekadar gür ve net şekilde verileceği hepimize bağlı” deniyor.

Makedonya Sendikalar Birliği (SSM), bu yıl 1 Mayıs’tan itibaren kamu ve özel sektörde net olarak en az 2.806 denar tutarında maaş artışı talep ediyor.

Açıklamanın devamında ise ”1 Mayıs’ta protesto yerine pikniğe, haftasonu gezisine ya da evde kalmaya karar veren kimsenin mazereti yok, çünkü oralarda kimse sesinizi duymayacak. Daha yüksek bir maaşa ihtiyacı olduğunu görmeyecek ve bu şekilde  ne kendinize ne de kimseye yardımcı olmayacaksınız. Salata ve mangal zamanı değil. Maaşınız ve işçi hakları için bir mücadele olduğunu söylüyoruz. Kendiniz için mücadele etmiyor ve maaşınız iyiyse, dayanışma içinde olup çevrenizde iyi maaşı ve hayatı olmayanlar için mücadele etmelisiniz” deniliyor.