GÜNCEL

Pendarovski, Hükümete bir Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Çok Sayıda Bulgar Vatandaşının Ülkeye Girişinin Yasaklanmasını Teklif Etti

Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, dün Güvenlik Konseyi oturumunun ardından, yetkili güvenlik servislerinin tüm değerlendirme ve analizlerine göre, 4 Şubat’ta Gotse Delchev’in doğumunun anılmasının yüksek güvenlik riski teşkil ettiğini  duyurdu.

Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin işaret ettiği gibi, Bulgaristan’daki organize yapılar, Kuzey Makedonya’ya karşı devlet karşıtı kampanyalar yürüten birkaç kişinin Üsküp’e organize gelişini desteklemek için seferber edildiğini söyledi.

Pendarovski, Bulgaristan’dan Avrupa Parlamentosu’nun bir üyesinin ve diğer birkaç kişinin – Bulgaristan vatandaşının , ülkemize karşı daha önce yaptıkları ve halen yapmakta oldukları eylemler nedeniyle ülkeye girişlerinin yasaklanmasını Hükümete teklif edeceğini belirtti.

Pendarovski’nin Güvenlik Konseyi’nin 18. Oturumu’nun sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında işaret ettiği gibi, doğu komşusuyla ilişkilerdeki son gelişmeler nedeniyle Bulgaristan ile ilişkilere özel olarak odaklanıldı.