GENEL

Gruevski: Parti Organlarına İstifamı Sunacağım

Vmro-Dpmne Genel Başkanı Nikola Gruevski kurir.mk’ya vermiş olduğu röportajda parti organlarına istifasını sunacağını belirtti. Röportajda ayrıca istifayı daha 15 Ekim yerel seçim sonuçların açıklandığı andan itibaren düşündüğünü, ancak üstlenmiş olduğu sorumluğun farkında olduğu ve acele bir karar vermemesi gerektiğini söyledi.

Röportajda ne zaman istifa edeceğinin sorulması üzerine Nikola Gruevski, ” duygularımızı bir kenara brakıp, durumu iyice analiz etmemiz gerekiyor. Tüm analizlerimiz yapılıyor, bir iki hafta içinde partinin olağanüstü kongre kararını açıklayabiliriz. Ancak burada kongreden daha önemli bir konunun olduğunu dile getiren Gruevski, Makedonya’nın milli ve ulusal çıkarlarını savunan Vmro-Dpmne’nin bitirilmek istenildiğidir. Vmro-Dpmne’nin bitmesi demek Makedonya’nın ortadan kaldırılması demektir. Bugün belki ne demek istediğini Sosyal Demokratlar Birliği yöneticileri anlamayabilir, fakat bir gün elbette Makedon milleti ülkesine sahip çıkıp, milli ve ulusal çıkarlarından taviz vermeyeceklerini ” ifade etti.

Vmro-Dpmne milletvekilleri başta olmak üzere 27 Nisan Meclis’e yapılan kanlı baskında adı geçen organizatörlerin tutuklama ve gözaltı kararını protesto etmek amacıyla Vmro-Dpmne üye ve sempatizanları Üsküp’te kavşakları trafiğe kapatarak, protesto düzenlemeye devam ediyor.