GÜNCEL

Gruevski: Din Görevlileri Arnavut Seçmeni Etkiledi

Dün akşam Nikola Gruevski katıldığı bir televizyon proğramında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demokratik Bütünleşme Birliği’nden bugüne kadar hükümeti kurmak için yazılı belge istenilmediğini söyleyen Nikola Gruevski, seçim kampanyası sürecinde din görevlilerin (hocaların) Arnavut seçmeni etkileme konusunda önemli rol oynadığını söyledi. Nikola Gruevski ”bana karşı bir antipropaganda yapılmaktadır, bana sanık diyorlar, Arnavut seçmenini yönlendiren hocalardır, çünkü bana karşı antipropagandanın yapılması bir moda oldu ve hocalarda o modaya uyarak bana karşı bir karalama kampanyası yaparak Arnavut seçmeni etkilediğini” söyledi.

Nikola Gruevski Demokratik Bütünleşme Birliği, SDSM ile hükümeti kurduğu takdirde, yerel seçimlerde Demokratik Bütünleşme Birliği’ne destek vermeyeceklerini ifade ederken, Demokratik Bütünleşme Birliği’ne de tehditler savurdu.

Nikola Gruevski  ” şu anda Vmro-Dpmne’ye düşmanlık yapmak, karşı gelmek bir modadır. Bu modaya Arnavutlar uymaktadır. Çünkü Arnavut seçmeni hocaların etkisinde kaldığını” söyledi.

Gruevski’nin din hocalarının siyasi propaganda yaptıklarını iddia ederken, Makedonya İslam Birliği’nden hala bir açıklama yapılmadı.