GÜNCEL

Gotse Delçev Üsküp’te Anıldı

Kuzey Makedonya devlet zirvesi Makedon milli kahraman Goce Delçev’i doğumunun 151. doğum yıldönümünde Üsküp Sv. Spas kilisesindeki lahdinin başında andı.

Anma törenine Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Başbakan Dimitar Kovaçevski, Başbakan Birinci Yardımcısı Artan Grubi, İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Savunma Bakanı Slavyanka Petrovska, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Vasko Gyurçinovski ve çok sayıda bakan, milletvekili ve devlet kurumu temsilcileri katıldı.

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Demerciev, yaptığı açıklamada 100 ila 150 Bulgar vatandaşının bugün Goce Delçev’i 151. doğum yıldönümünde anmak için Üsküp’e geleceğini ifade etti.

Demerciev, Makedon yetkililerden Bulgar vatandaşların Delçev’i anmalarının yolunu açacaklarına inandığını kaydetti.

Bulgaristan sağlık bakanı ve içişleri bakan yardımcısının yer aldığı resmi heyetin de Delçev’in lahdine çelenk bırakması bekleniyor.

Ana muhalefet VMRO-DPMNE Lideri Hristiyan Mickoski Gotse Delçev’i anmaya beraberindeki kalabalık grupla gitti.

Fakat güvenlik önlemleri nedeniyle sdece akredite edilen siyasetçiler ve basın mensupları Sv. Spas kilisesine kadar erişebildi.

Mickoski ve beraberindeki parti heyeti Delçev’in lahdine çelenk bıraktı.

Mickoski “Bugün başkentimizde helikopterli yüksek güvenlik önlemleri, bütün sorunları çözmekle övünen bu iktidarın komşularla meseleleri çözmediğini aksine sorunları daha da derinleştirdiğinin bir göstergesidir.” düşüncesini aktardı